notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

 Olvasva: 1296 alkalommal


Félsziget-kerülő és Izsák Szabolcs emlékverseny 2009


Félsziget-kerülő 2009

Szeretem a Félsziget-kerülőt. Általában fúj a szél és rossz idő van, de akkoris. Idén szerencsére nem volt papírforma, gyönyőrű napsütés, kellemes keleties szél, ami viszonylag kitartott a verseny végéig. A mezőny végének sajnos leállt már, de azért sikerült befutniuk. 

Azért jó a Félsziget-kerülő, mert sok hajó indul, népszerű verseny és szerintem az ideális túraverseny. Se nem hosszú, se nem rövid. Nincsenek akkora távok, hogy csak a szerencse domináljon és elég hamar körbe lehet érni, ha normális szél fúj. Ez be szokott jönni, mivel szeptemberben van és akkor már inkább szelesebbek a versenyek. 

Idén nem indulhattak többtestűek. Kiváncsi vagyok a jövő évi Kékszalagra, ki mivel fog előrukkolni. 

Most is sikerült elhódítanunk az aranyat, a díjkiosztót a Szövi telepen rendezték este 7kor, amikor már erősen sötétedik. Vicces volt Csilla nénit bányászlámpával a fején látni, ahogy olvasta fel a neveket:) Tavaly fogadás keretén belül volt egy hotelben, idén ez a válság miatt nem jött össze. De nem baj, jó volt látni, hogy most is sokan indultak.

Bilfinger Berger Sailing Team

 

Izsák Szabolcs emlékverseny 2009

Az Izsák Szabolcs emlékverseny másnéven a Fehér Szalag. Ez volt az a verseny, amit júliusban elhalasztottak, mert túl nagy volt a szél. Most pont az ellenkezője történt. Az Abfox Sailing Team-el vágtunk neki a távnak (Keleti medence megkerülése) és elég jó helyen haladtunk, amikor Balatonalmádi magasságában hirtelen elfogyott a szél és megálltunk. Velünk együtt a környező hajók is ücsörögtek a flautban és előrébb sem volt rózsásabb a helyzet. Az időjósok sem mondtak semmi bíztatót, így úgy döntöttünk, hogy nem várunk tovább és hazaindultunk. Nem szoktunk ilyet tenni, de most úgy éreztük, hogy helyesen döntöttünk, a mezőny legelejének sikerült Siófoknál befutni a pályarövidítés után. Nekünk erre nem sok esélyünk volt. Az eredmény listát nézegetve pedig kiderült később, hogy nem mi voltunk az egyetlenek, akik így döntöttek. Majd legközelebb.

Abfox Sailing Team

 

Pár verseny van már csak hátra, aztán várhatjuk, hogy befaggyon a Balcsi és lehessen DN-ezni meg jégkorongozni, forralt borozni. Ilyenkor mindig kicsit letargikus leszek, iskolába kell járni, hideg meg sötét van reggel, rossz előjelek...Viszont van még mit kiélvezni a szezon végéből és a következő év ismét újdonságokat, sok izgalmas és tökjó dolgot hozhat, amiért érdemes átvészelni egy újabb telet:)

 

Tóth Mátyás





IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás