notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Filmkritika – A Hunter Killer küldetés

 

Filmkritika – A Hunter Killer küldetés

hirdetes

A Hunter Killer küldetés Gerard Butler legújabb filmje, amelynek premierje csak november 1-én érkezik a mozikba. Szerencsénk volt részt venni a premier előtti filmvetítésen, így elsőként mondhatjuk el a filmről készült kritikát. 

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hunter Killer

Miről is szól? 


Gerard Butler legtöbb filmje Amerika megmentéséhez köthető, amely jelen esetben sincs másként. Amerikát veszély fenyegeti, amit mindenképp meg kell védenie valakinek.  Természetesen ki más védhetné meg, mint főhősünk. A sztori az amerikai és az orosz flotta köré épül. Oroszország egyik tengeralattjárója elsüllyed, majd a mögötte lévő amerikai tengeralattjárót megtámadják, ami szintén a mélybe veszik. Főszereplőnknek és csapatának az a feladata, hogy kiderítsék mi okozta a hazai színekben lévő tengeralattjáró vesztét. Persze, a sztori nem ilyen egyszerű, hiszen a helyszín az orosz partok határán történt. Minden mozzanat létfontosságú, mivel az orosz flotta az amerikai csapatok bűnösségére gyanakodnak. 

 

 

Itt álljunk is meg egy pillanatra. A világ két vezető nagyhatalma között a való életben sem túl baráti a viszony, így gondolhatjuk, hogy a filmben sem lesz másképp. Bár, némi barátkozás történik a filmben a két fél részéről, de nem árulok el semmit. A sztori egész jó, a cselekmény izgalmas és számíthatunk benne fordulatokra egyaránt. A gyenge poénok annyira nem gyarapítják a film történéseit. Ez egy akciófilm, maradjunk is ennél. A legtöbb részről kikövetkeztethető, hogy mi fog történni, mivel minden amerikai film szépsége a drámai szerencsében rejlik. Ettől függetlenül voltak olyan mozzanatok, amikor érezni lehetett a feszültséget. 

 

 

Milyen lett a kivitelezés? 


Az akciójelenetek jól lettek megcsinálva. Az amerikai filmek esetén már nem kell izgulnunk ebben a tekintetben, hiszen jó technikai megoldásokkal rendelkeznek. A látvány és az effektek rendben voltak, de egy pillanat fölött nem tudtam elsiklani. Az orosz flotta egy jelentében megindulnak a hadi hajók. Ezek a felvételek számomra olyan hatást keltettek, mintha valamelyik régi világháborús felvételt nézném. Hogy ez szándékos volt, vagy nem jó kérdés. De a többi jelenthez képest kicsit kakukktojás volt számomra. 

 

 

Összességében mondhatjuk, hogy jó film. Legalábbis én rosszabbra számítottam. A rendező magával a sztorival kicsit feszegeti a húrt a világ nagyhatalmai között, de lehet épp ez volt a célja. Mindenesetre Gerard Butler a szokásos formáját hozza: Amerikai hősét. Apró túlzásokkal ebben a filmben is találkozhatunk, de hát melyik akciófilmben nem. Ebből nagyjából mindenki levonhatja a következtetéseket, hogy pontosan mikre gondolok. De vajon hogyan alakul az orosz és amerikai flotta közötti drámai „háború”? November 1-től megtudhatjátok a mozikban. 

 

 

 


2018. október 30.

Népszerű helyek a közelben

a
Köszönjük az értékelésed!
Kérjük, jelentkezz be az értékeléshez!
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás