notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

 Olvasva: 3080 alkalommal


Kékszalag 2009 - Alig használt Scholtz 22 mancsaft eladó


Lecserélném a hátam, derekam, lábaim, hasfalam és mindkét vállam. Kékszalag 2009...

A Scholtz 22 nem egy kényelmes műszer. Főleg akkor nem, ha körbe kell vitorlázni a Balatont és olyan szél fúj, hogy Kenesétől Keszthelyig, aztán Badacsonytól Tihanyig lógnia kell az embernek.

20,5 órát mentünk, 146. lettünk, Scholtzban 2. Gratulálok Scholtz Petráéknak a győzelemhez. A vízen eltöltött időnek a java részét lógással töltöttük. Lehet kérdezni, miért nem mentünk mással.. Mert nekünk ez ranglista verseny, számít. Azzal viszont nem értek egyet, hogy egy ilyen kiszámíthatatlan verseny nekünk miért ranglista.

Ha megnézzük a pálya versenyek eredményeit, ahol inkább egyenlők az esélyek és nem vakon rohangálunk éjszaka a tó közepén, tavaly óta veretlenek vagyunk. Nem a második hellyel van bajom, szépen csillog az, meg nem is a Kékszalaggal, szerintem akkor is eljönnénk, ha nem lenne ranglista. Csak akkor máskép, máshogyan, nem számítana a ranglistában. 

Scholtz 22?Meg minek lógni?  Kérdezhetnék sokan miért aggodalmaskodom, sokszor megkaptuk már, hogy miért nem ülünk "rendes" hajóosztályba...Ez is osztály, mint bármelyik másik és ezt is lehet jól és komolyan csinálni. Mi ezt választottuk, ebben az osztályban akarunk eredményesek lenni. És nem randomra rohangálni a vizen. Bejön az északi part? Menjünk inkább délre? Melyik fog fizetni? 1 óra múlva is lesz itt szél vagy teljesen máshonnan fújja be elénk a mezőnyt? És ha nem lógod ki rendesen a hajót, akkor nem fog olyan jól menni, ez evidens. Márpedig ha ranglista verseny van és tétje van, akkor küzdeni kell, ennek a része a lógás. Csak nem mindegy, hogy egy kreuz szakaszt lógsz végig vagy a Balatont hosszában.

Kellenek a túraversenyek, Eszes Tamás szavaival élve jó lazítás. Véleményem szerint azonban csak pálya versenyek alapján kéne ranglistát számolni, ahol kevésbé dolgozik a mázlifaktor és kijön, hogy ki mennyire tud vitorlázni. Kezicssókolom.

Képek a Kékszalagról elérhetőek itt: http://www.totofoto.hu/galeria.php

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás