notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

 Olvasva: 1861 alkalommal


Kékszalag előtti hajrá


 Túl vagyunk egy "viharos" hétvégén. Most rendezték, illetve rendezték volna a Fehér Szalagot (Izsák Szabolcs emlékverseny), azonban ez elmaradt a túl nagy szél miatt. Lehetne vitatkozni, hogy ez most jogos volt-e vagy sem, szerintem mindkét félnek lehet igaza. 

Nem nagyon emlékszem rá, hogy eddigi pályafutásom során valaha is elmaradt volna túra verseny. Olyan volt párszor, hogy a kis szél miatt ültünk a parton két napig, de az pálya volt. A túra versenyeket ha törik ha szakad midnig elindítják, ha fúj, ha nem. 

Most az volt az  indok, hogy nagy a szél és emiatt a közelgő Kékszalagra nehogy elszakadjon avgy törjön valami. Ez így is volt, fújt rendesen. Vitorlázni szélben jó. Viszont sokan készültek a versenyre, jó erőpróba lett volna ez is a 41. Kékszalag előtt és ha valaminek szakadnia kell, mert gyenge láncszem a gépezetben, akkor annak nem most kellett volna inkább szakadnia, hogy esetleg ne a Kékszalagon legyen havaria? Addig még az esetleges hibákat ki lehet javítani, ki lehet cserélni a rossz köteleket stb. 

Gondolom rajtam kívül többen kiváncsiak lettek volna, hogy a Kékszalag győzelemre esélyesnek tartott hajók hogyan szerepelnek, többen jelezték indulási szándékukat. És a többi szalagra készülőnek is jó alkalom lett volna edzeni, versenyezni, hiszen nem csak ebből a 4-5 hajóból áll a Kékszalag és a versenyzés, hanem igenis a többi másik 500-600 hajó is fontos, nélkülük nem lenne mezőny és inkább az a becsülendő, aki mondjuk még szombat este is vizen van még vagy lassabb hajóval indul.

A szél tényleg fújt, de voltunk már kinn ilyen időben, sőt... 

Ezek alapján akár akkor is elmaradhatna egy túra verseny, ha nem fúj. Jobban szeretek szélben vitorlázni, mint a vízen ácsorogni a napon több órát, bízva abban, hogy majd egyszer befutunk.

Ezzel egy időbe zajlott a BYC kupa, ami teljesen más kategória szerintem, pálya verseny zömében gyerekeknek. Péntek - szombaton nekik sem volt futamuk, viszont vasárnap lenyomtak hármat, ami belefér egy három napos pálya verseny esetében. Azzal egyet értek, hogy szombaton ők nem voltak kinn. 

Két hét és Kékszalag. Most hétvégén még versenyzünk egyet, a One Design hajók Balatonföldváron a Raffeisen Kupán, mások vasárnap a Jeanneau Nagydíjon (Horváth Boldizsár emlékverseny) indulnak.

Reméljük, hogy most kegyes lesz hozzánk Szél Kálmán úr.

Jó szelet mindenkinek!

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás