notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

 Olvasva: 971 alkalommal


Nagyhajós OB II. 2009 - 1-3. nap


Gondoltam, írok a Nagyhajós bajnokság minden napjáról, de ez nem így alakult. Őszintén megmondom, erőm és energiám nem volt gép elé ülni. Ennek az oka pedig nem más, minthogy estig vízen voltunk és szerencsére pörgetik a futamokat.

A C pályán viaskodunk Scholtz 22-ben a Bilfinger Berger fedélzetén.

Első nap délre volt kiírva szokás szerint az első futam, jó szélben vitorláztunk ki a kikötőből, de a rajt előtti pillanatokban, mintha elzárták volna a szélcsapot, flaut...Ücsörögtünk egy darabig a viz közepén, aztán partihalasztás.  Pechünkre miközben haladtunk kifelé a szél felélénkült, de ekkor már nem volt mit tenni, ki kellett menni. Miután lejárt a parton kötelezeően eltöltendő időkorlát, visszamentünk és lezavartak két futamot. Este fél 8 tájban hagytuk abba, elég kimerítő volt a napunk. Az első futamban Litkey Benő "Apuka" megtréfált bennünket és első helyen csúszott be előttünk. Gondoltuk, ez a bajnokság is jól kezdődik...A második futamban szépítettünk és sikerült nyerni. Ezzel a második napot pole positioonből kezdhettük.

Reggel 10.00-kor rajtolt az első futamunk, rendben le is ment, nyertünk is, aztán megint parti halasztás. A csopaki kikötőben elfogyasztottunk egy laza mentesvízet, majd ismét megélénkült a szél és újabb két futam következett, 7 óra felé fejeztük be a napot...Azaz fejeztük volna, mert a második futam befutójában konfrontálódtunk Scholtz Petráékkal és beadtak ellenünk egy óvást, ami a zsűri elutasított. A szituáció a következő volt: egymás mögött haladtunk hátszélben, Petráék előttünk. Előbb elkezdtünk halzolni, így a manőver után feléjük kerültünk, elkezdtek élesedni, hogy felszúrjanak, de ez nem sikerült, mivel takarásban voltak és volt elég távolság a hajók között. Ezzel a halzival sikerült előttük befutni és megnyerni a futamot. Állítólag a hajók és a vitorlák érintkeztek, R-GO nem adtunk helyet, amikor luvoltak, ütközés és érintkezés viszont nem történt. Ez képezte az óvás tárgyát, viszont nem hangzott el, hogy "óvlak" és nem volt óvózászlójuk sem, ami a szabályok szerint kell. Ezek után a zsüri nem fogadta el az óvást.

A mai harmadik napon viszonylag korán végeztünk és lement a három futam. 

Összességében jó időnk van, a szél nem túl nagy, de elegendő a futamokhoz, este általában az utolsó szakaszokra mindig nagyon leáll. A szél iránya elég változó, északi, keleti, délies....mindenféle. 

A 10 futamból eddig 8 ment le, szimpatikus, hogy pörgetik a futamokat, ha minden jól megy holnap be tudjuk fejezni a bajnokságot. 8 futamból hetet sikerült megnyernünk, így most már nyugodtan várjuk a holnapot, megcsináltuk! Jó érzés. Nem adták egyszerűen, szoros a mezőny, nagy keresztbeverések vannak mögöttünk, izgalmas verseny!

 

Tóth Mátyás 

Bilfinger Berger Sailing Team

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás