notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Párolás


Párolásnak nevezzük, amikor az ételhez valamilyen folyadékot öntünk, majd lefedjük azt, és hagyjuk, hogy az így keletkező gőzben párolódjon meg. Az ételeket néha először zsírban megbarnítják. Ez a hosszú, lassú főzési folyamat lebontja a húsok rostjait, puhábbá téve azokat. A pároló folyadék segít, hogy a hús ne száradjon ki, később pedig egy szósz alapjához is felhasználható.

 

Párolni vízben, borban vagy és folyadékokban is szokás.


gasztronómia




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás