notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

 Olvasva: 2058 alkalommal


Pünkösdi Regatta 2009 - Második nap


 Túl vagyunk a második napon is. Rendesen elrajtoltunk 10.00-kor, nyugatias szél lévén bőszélben. A szél elég mesés volt az elején, hol volt, hol nem. A rajtnál sikerült beragadni kicsit, jópár nagyobb hajó letakart minket és nem megyek bele újra, de egy nálunk háromszor nagyobb döggel miért kell velünk luv-csatázni? Igazából ez semmire se jó.

Kb negyedikként indultunk (osztályunkból), a szigligeti-öbölig azért sikerült összeszedni magunkat, de még így is elég közel voltunk egymáshoz. Gyorsan változtak a helyezések, elcsúszkáltunk egymás alatt vagy felett, attól függően, hogy ki kapott egy jobb pöfföt vagy kinek állt le a szele.

Aki az északi part felé húzott eléggé megjárta, nekik teljesen elfogyott a szelük, a tó közepe, illetve a déli part felé tartva viszont folyamatosan frissült.

A szigligeti bóját sikerült első helyen vennünk, de továbbra is közel vitorláztunk egymáshoz. A bója után kreuzolni kellett, jó fordulókkal és a szél lengéseire figyelve növelni tudtuk előnyünket és a mai napot is az első helyen zártuk. 

A futam elején nehéz dolgunk volt, de a végén sikerült előre küzdeni magunkat és megtartani a pozíciónkat. Összetettben is jó helyen futhattunk be, sok nálunk gyorsabb és nagyobb hajóval haladtunk együtt vagy épp kereszteztük le őket. 

Jó kis nap volt, bár meg kell, hogy említsem, egy túra versenyen véleményem szerint sokkal inkább a mázlifaktor dönt, mint a vitorlázó tudás. Inkább a pálya versenyek alkalmasak annak lemérésére, hogy ki milyen szinten van. 

Nem sokára kezdődik a díjkiosztó, addig eszünk egy balatoni vagy hegyi hekket és kicsit még márminálunk a srácokkal, mert tegnap azt is megtanultuk:).

"Márminálunk babám, márminálunk babám..."

 

Tóth Mátyás

Bilfinger Berger Sailing Team

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás