notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Pünkösdi Regatta fóruma

Vissza a topikokhoz

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!

Bavaria 32 | 2011-06-28 19:35 Nikoca részére

Nikoca | 2011-06-28 19:14 Vitorlás bérlés részére

Köszi a tippet, megpróbálkozom! Szeretnék még olyan kedves kiszolgálás mellett élvezni a Balatont!:)

Vitorlás bérlés | 2011-06-28 19:07 Nikoca részére

Szerintem írj nekik a Facebook oldalukra, ha jól csinálják a közösségi marketinget, válaszolni fognak :)

Nikoca | 2011-06-28 18:51 S22 részére

Köszi szépen! És nem tudod, azok csinálják, mint régen??? Az étteremvezetőt nagyon kedveltem, azt hiszem Feribá(?!) nem tudom, de nagyon imádtam azt az éttermet, azt a hangulatot, azt a kikötőt és egyáltalán Lellén persze ezt mind a VITORLÁZÁS után!!! :)

S22 | 2011-06-28 17:14 Nikoca részére

Igen, megnyitottak! Itt a Facebook oldaluk: http://www.facebook.com/BLBavariaYachtclub

Nikoca | 2011-06-27 12:04

Sziasztok! A Balatonlellei Yacht Clubról tud valaki valamit??? Mi lesz vele ebben a szezonba???

gbenyov | 2011-06-24 02:08 vitorlazas_sys részére

29. Pünkösdi Regatta 2011 - Élményeink – szokások és pofonok

Nagyon készültünk erre a versenyre. És hát mit mondjak nagy élmény is volt. Fantasztikus időben a Balaton is sok arcát megmutatta.

Szegény Rebell típusú, HUN nevű hajónkból minden kihoztunk, amit csak lehetett.
Próbáltunk ügyesek lenni és kormányosunk kívánságait szeméről leolvasni.
Motor nélkül indultunk.
Ezáltal is nagyon-nagyon sok, nagyon kedves és segítőkész emberrel találkozunk, főleg a kikötéseknél jól esett, hogy már nyílt karokkal vártak – itt főleg a HunGer nevű Dolphin típusú hajót szeretném megemlíteni.

Mi sajnos nem rendelkeztünk sem Spinakkerrel, sem Raumballonnal, még Genakkerrel sem, ezért helyenként lassabbak voltunk, de még a verseny közben is tapasztaltuk, hogy a gyorsabb hajók közül, amelyek már elkerülték a bóját -főleg a szigligeti szakasznál- sokan jelezték, hogy kitérnek. Nyilván látták, hogy nehéz volt a mi kis hajónkkal nagyon élesen vitorlázni. Nagyon szépen köszönjük!

Egy rövid éjszaka után, amit sok régi és új ismerőssel töltöttünk, elindult az utolsó szakasz. Hát talán ránk, semmiféle Raumballon nélkül, a legnagyobb kihívás várt ezen a versenyen. Nagyon-nagyon meleg volt. Egy kis szelecske a Déli partnál mentett meg bennünket. Szerencsésen, más stratégiát választottunk, mint a mezőny nagyobb része. Hát még a versenybizottság is gratulált, amikor az olajos Balatonon, hihetetlen lassú tempóval, még időn belül átcsúsztunk a célvonalon.
Büszkék voltunk a hajónkra, magunkra és arra, hogy az ország legjobb hajóival és legjobb kormányosaival szerepelhettünk ezen a versenyen!

A nagy öröm után - egész nap a 40 fokban, és még mindig majdnem szélcsendben – rájöttünk, hogy reggel 3-ra fogunk ebben az időben Balatonlellén kikötni.
Kifáradtunk, éhesek voltunk (kormányosunk egy bécsi-szeletről álmodozott...) keveset aludtunk és erre az utolsó szakaszra már elég kevés víz volt a hajón.

Szabályos segélykerést adtunk le. Nem is tartott sokáig, míg a vízimentők máris felénk tartottak. Sajnos -egy szokásos árú- vontatást nem tudtunk magunknak megengedni. Nagyon kedvesek voltak, búcsúzóul még egy jó nagyot löktek is rajtunk, hogy pár száz métert előbbre jussunk.

Örömmel konstatáltuk, hogy azért még vannak hajók mögöttünk – nagy hajók, erős motorral. Én nem is féltem, hogy nem lesz segítség: Az egész világon mindenhol vitorlás emberek próbálnak egymásnak segíteni ahol csak lehet – ez egy szép Úri kódex és hagyomány – persze a segítségnek sok arca lehet. Hogy egy üveg víz, vontatás, ingyen vagy pénzért – én még soha nem éreztem magam egyedül a vízen. Biztonságot adott az a tudat, hogy ha baj van, van segítség.

Na szóval és tettel, én tovább hadonásztam a Gross előtt. Jött egy is Dolphin típusú hajó – beépített erős motorral. Olyan közel voltak, hogy távcső nélkül is el lehetett olvasni a hajó nevét – a Rozália, a verseny alatt többször is találkoztunk velük.
Kormányos:
Kiss János
Legénység:
Dr. Farkas Péter Füzfő
Dr. Zárdai Zoltán
Vas Tibor
Kaszás Károly

Láttak minket. Látták az egyértelmű segélykérő jelzésünket. A hajón álló egyik úr -messziről- csak a vállát húzkodva, kezét széttárva, nézett felénk. "A lábukat le sem vették a gázpedálról." Nem jöttek hozzánk, elhúztak. Nem kérdezték meg, hogy mit szeretnénk, nem kértek elnézést sem, hogy mit nem áll módjukban tenni értünk. Nem is tudtuk elhinni, hogy ilyen létezik, elfogott egy állati szomorúság. Hogy lehet igy viselkedni?

Uraim, lehet, hogy már sok sok éve vitorláznak, sőt az is lehet, hogy bosszantotta Önöket, hogy egy kis Rebell hajó előbb ment át a célvonalon... Nem is az a szomorú tény, hogy nem segítettek, hanem az, hogy még oda se jöttek megkérdezni, hogy valamivel tudnak-e segíteni. Ez egy nagy szégyen. Nem vártunk mi egy ingyenes vontatást a kikötőnkig. Egy mindenesetre biztos, teljesen mindegy, hogy hány éve vitorláznak, Önök nem értették meg a sport és a vitorlásélet szellemét.
Remélem és kívánom Önöknek, hogy ha egyszer bajba kerülnének, ne saját hasonmásukkal találkozzanak a vízen.

Kellett egy kis idő, míg magunkhoz tértünk. De akkor már közelített egy Túra Soling típusú hajó – 3 (!!!) lóerős motorral – a Feleselő.
Kormányos:
Bartha Kristóf
Legénység:
Sabathiel Balázs

Haza vittek bennünket, Lelléig. Nem fogadtak el semmit. Minden utolsó készletünket nekik adtuk, amit még találtunk a hajón! 1 dobozos sört, 2 szelet csokoládét, 1/4 üveg bort, 15 dkg. cseresznyét. Nagyon hálásak voltunk és vagyunk! Fiúk, gratulálunk 12. helyetekhez és reméljük, hogy a Kékszalagon találkozunk és viszonozhatjuk, ezt a nagy segítséget! Még egyszer nagyon szépen köszönjük! Helyre állítottátok a világképünket!

Tisztában vagyunk azzal, hogy egy segélynyújtás, ha még talán nem is pénzbe, de időbe mindig belekerül – de ne hagyjuk, hogy a sportunkba beköltözzön ez az egoista beállítás és elveszítsük elveinket!

Innen a netről is integetünk nektek:
Kormányos:
Benyovszky Gábor egyben a fotós
Legénység:
Kun Timea matróz
Hegyeshalmi Halászy Stefánia navigátor és e kis cikk írója.

ui: minden foto itt megtekinthető:
https://picasaweb.google.com/GBenyov/2011PunkosdiRegattaABalatononFotoBenyovszkyGabor?authkey=Gv1sRgCMzEl6v5lvG0HA

vitorlazas_sys | 2011-04-05 13:23 Vitorlás részére

Kedves Vitorlás!

A Pünkösdi Regatta 2011.06.11 - én veszi kezdetét Balatonföldvárról.
Bővebb információ a Pünkösdi Regattáról :
http://www.vitorlazas.hu/punkosdi-regatta-vitorlas-verseny.html

Vitorlás | 2011-04-05 08:59 MBSailing részére

Mikor lesz 2011-ben a Pünkösdi Regatta?

MBSailing | 2010-01-29 00:33 admin részére

És milyen nagyon jó verseny lesz....mint mindig:):):):)

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!


IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás