notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

 Olvasva: 1073 alkalommal


Scholtz22 kontra csapat


 Kétszer is a vizen

Ezen a héten nem volt verseny, de szerencsére sikerült kétszer is kicsúsznom a vízre.

Szerda: Abfox Sailing Team

Szerdán az Abfox Sailing Team-el, szombaton pedig az ex hajónkkal a Metálkával. A szerdai edzésen a friss Abfox csapattal nyomultunk, mivel régóta vitorlázom Scholtzal, megkértek a srácok, hogy menjünk ki párszor, mert nekik teljesen új ez az osztály, most ültek bele. 

Dél körül futottunk ki a szöviből, kellemes 3-as 4-es szélben, annál kellemetlenebb felhős és hideg időben. Szokásos gyakorlatok, fordulók, halzik, bliszter fel-le, bójavételek. Nap végére egész jól belerázódtunk, bár részemről fárasztó is volt, egyértelműen többet melóztam most a hajón, hogy megmutassam, mi hogyan működik.

Szombat: Metálka

Szombaton hasonló apropóból az egyik női csapattal vitorláztunk. Tényleg vitorláztunk!:)

Gyönyörű időnk volt, sütött a nap, kellemes 2-eskés szél, ami később teljesen leállt. Fordultunk, bőszeleztünk, naggyából hasonló volt a menet.

Vonjuk le a logikus konklúziót

A két edzés után levontam a konklúziókat. Sokan azért viszolyognak a Scholtztól, mert nehéz vezetni, ezt a hajót is ugyanúgy meg kell tanulni vinni, mint bármelyik másikat és ez nem megy egyik napról a másikra. Sokat kell gyakorolni és menni fog az. Természetesen itt is vannak tervezési hibák, mint mindenhol. Gondolok itt a nagy kormányerőre például. Ez a tulajdonsága hasonlít egyébként a Laserhez. De ettől függetlenül is meg lehet tanulni vitorlázni vele, sokat kell menni a hajóval és gyakorolni. Ez vonatkozik minden hajóosztályra természetesen. Ezúton szeretnék buzdítani mindenkit, hogy ha az elején nem is megy még jól, ne adja fel, idővel és gyakorlással lehet csak eredményeket elérni. Ehhez az is kell, hogy a csapat összeszokjon, letisztuljanak a feladatok és mindenki csak a saját dolgát csinálja. Itt újra szeretném hangsúlyozni, hogy mi sem azért megyünk jól (Bilfinger Berger Sailing Team) , mert jobbak a vitorláink vagy más hajónk lenne. Egyszerűen évek óta együtt megyünk és összeszoktunk. Az elején nekünk sem ment hibátlanul, sőt még most sem, de a hibázások aránya jelentősen lecsökkent. 

Tehát idővel, gyakorlással és egy összeszokott csapattal lehet eredményt elérni, hajóosztálytól függetlenül.

 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás