notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Egy messzi-messzi galaxisban jártunk: ilyen a Csillagok háborúja kiállítás a Bálnában

 

Budapesti kikapcsolódás

Egy messzi-messzi galaxisban jártunk: ilyen a Csillagok háborúja kiállítás a Bálnában

hirdetes

A Star Wars rajongók már biztosan izgatottan várják a legújabb epizód bemutatóját, a Skywalker korát, ami egyben a Skywalker Saga befejező része is lesz. De biztosan azt is tudják, hogy idén ünnepeljük az első Star Wars film magyarországi bemutatójának 40. évfordulóját is, melynek apropóján egy nagyszabású gyűjtői kiállítást szerveztek a budapesti Bálna épületébe. Ezt látogattuk meg, és el is meséljük élményeinket, előzetesen annyit, hogy minden Star Wars fannak kötelező program!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csillagok Háborúja kiállítás Budapest 2019

A kiállítás maga egy hatalmas gyűjtemény

Azt fontos leszögeznünk, hogy a kiállítás maga nem filmes relikviákból áll, hanem ahogyan a neve is, a The Fans Strike Back, mutatja egy elég hatalmas rajongói gyűjtemény darabjaiból. Daniel Prada, spanyol gyűjtőnek köszönhetjük a galaktikus élményt. Számomra hihetetlen fanatizmusa, a kiállításra belépve a gyerekkorában gyűjtött darabokat tekinthetjük meg, de a több termen át tartó távlaton az egyre drágább prémium kategóriás gyűjtői darabokat is láthatjuk, szinte azt mondhatni, hogy Prada egész életét erre áldozta.

 

Végigvezet a filmek történetén

Maga a kiállítás nagyon jól strukturált, végigvezet minket a kezdetektől egészen a mostani időkig, a szereplők és a karakterek folyamatosan változnak, ahogy a filmek epizódjaiban is. Sőt filmes jeleneteket is megcsodálhatunk, néha-néha volt egy olyan érzésem, hogy jé tényleg, erre emlékszem, ez tényleg így történt, pedig mikor volt már, amikor a filmet láttam.

 

Na de kikkel találkozhatunk? Még úton a kiállításra belefuthatunk néhány rohamosztagosba, amik jelzik az irányt. Belépve a távlat területére két kedvencünk R2-D2 és C-3PO éltnagyságú mása fogad minket. Tovább haladva megpillanthatjuk Anakin fogatát, a Baljós árnyakból, aminek a különlegesége, hogy a benne ülő Anakin bábú egy magyar rajongó keze munkája és most először látható így, egyébként a kiállítás más magyar vonatkozású elemmel is kiegészült. Szinte minden szereplővel találkozhatunk az üveg vitrinekben, de nagyobb szobrokból sincs hiány. 

 

Valóságos remekműveket láthatunk

A kiállítás darabjai tényleg valóságos remekművek. Vannak darabok, amik eredetileg játéknak készültek, de mára megsokszorozódott az értékük. Azonban a legtöbb itt megtekinthető kiállítási darab, művészek által gyűjteményekbe készült műalkotás. Érdemes megnézni a szövetből készült ruhák aprólékos kialakításait, amik tényleg élethű másaik a filmben látottaknak, vagy a bábúk arcvonásait, igazi prémim minőségű darabok ezek.

 

Összességében a Star Wars kiállításról

Összességében azt mondhatom, én, aki nem hatalmas Star Wars megszállott, hogy pozitívan csalódtam, engem a kiállítás elvarázsolt, és visszarepített azokba az időkbe, amikor ezeket a filmeket néztem. A hangulat tényleg magával ragadó, amit csak erősít az egész kiállítást végig kísérő hangfestés. Maga a jegy kicsit drága, egy felnőtt jegy 4900 Ft, míg a diák és nyugdíjas 4100, a 12 év alatti gyerek jegy pedig 3400 Ft, azonban minden rajongónak megéri. Hétköznap a késői órákban voltunk, és abszolút nem voltak sokan, de a személyzet szerint hétvégén nagyon sokan vannak. Bejárni a kiállítást nem volt sok idő, körülbelül egy másfél órát érdemes rá szánni.
 


2019. december 17.

Népszerű helyek a közelben

a
Köszönjük az értékelésed!
Kérjük, jelentkezz be az értékeléshez!
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás