notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

 Olvasva: 1582 alkalommal


Unitef Kupa 2009


Unitef Kupa 2009 - Első nap

Az idei Unitef Kupa első napján füredről indultunk reggel, a 10.00-ás földvári rajtra. Időben megérkeztünk és szerencsénkre tudtunk osztályban indulni (S22), összejött 4 hajó. Együtt rajtoltunk a YS I. mezőnyével, ami annyira nem volt jó, sok nagyobb hajóval kellett tülekedni a rajtvonalon, de ez simán belefért. 

Háromszög pályánk volt, ami kicsit meglepett, manapság mindenhol up-and-down pályákat raknak ki és ez a mostani kicsit nosztalgiás volt, arra emlékeztetett, amikor még kishajóztam és róttuk a háromszög pályán a köröket Cadettal, 420-al majd 470-el. A pálya mérete is hasonló érzelmeket váltott ki belőlem:) Emlékszem Cadet-os koromban mekkorát néztünk, amikor megláttuk, hogy hova viszik a kreuz bóját. Akkor a Repülő Hollandik, most az Asso-k miatt, de általában Földváron mindig nagyobb pálya van.

A szél keleties volt, ami fokozatosan állt le és a nagy pálya miatt nagy távolságok alakultak ki a hajók között, így sokszor más szelekben vitorláztunk. 

Egy futamot sikerült teljesítenünk, amiben harmadikak lettünk, a másodikat lelőtték, mert teljesen elfogyott a szél és össze-vissza fújt. A harmadik hely nem villanyozott fel, de bizakodva vártuk a vasárnapot. 

A szombat este parti mulatsággal fejeződött be, sült malac és a Cool Miners, nameg az ingyér' fröccs gondoskodott a hangulatról a Spartacus vitorlás telepén.

Unitef Kupa 2009 - Második nap

Vasárnap eleinte nem nagyon fújdogált a szél, de 10.00 órára szépen leterjedt a nyugatias szél. Egész nap viszonylag kifújt volt, 3 Bft volt a legerősebb, jó kis hullámokkal.

Az első futamban, mert kettő volt, sikerült bepótolni az előző napi elmaradt kört, másodikak lettünk kis szerencsével. Harmadik helyen vitorláztunk, amikor a befutó kreuz-ban a Metálka gurtnija, 3 lánnyal egyetemben elszállt. Vissza kellett fordulniuk, ami elég volt ahhoz, hogy a Warker nyerjen, mi pedig másodikak legyünk. 

Ez jobban feltüzelte a hangulatunkat, mint az első napi harmadik és a második futam rajtjához már elég átszellemülten álltam oda. Izgalmas futam volt. Az első három hajó nagyon együtt vitorlázott, a befutó kreuzban másodiknak jöttünk, amikor kb az utolsó 50 méteren kimentünk jobbra és egy szerencsés szél csíkkal sikerült becsúsznunk elsőként. Nagyon örültünk, kormányosként rég nyertem futamot. Aztán elkezdtük számolgatni, hogy most másodikak vagy harmadikak vagyunk, aztán konstatáltuk, hogy mindenkinek ugyanannyi pontja van de javulóval mi nyertünk. Akkor örültünk csak igazán! Versenyt is rég nyertem úgy, hogy kormányoztam, nagyon jó, izgalmas hétvége volt, jövőre is biztosan indulni fogunk.

A parton családias díjkiosztóval zártuk a hétvégét és elindult mindenki hazafelé.

Unitef Kupa 2009 - Eredmény

http://www.vitorlazas.hu/unitef-2009-eredmeny.html

Unitef Kupa 2009 - Videó

http://www.vitorlazas.hu/unitef-2009-video.html

 

Tóth Mátyás

Abfox Sailing Team

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás