notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

 Olvasva: 1631 alkalommal


Úton Badacsony felé


Badacsony, Szigliget

Ami fogadott másnap minket, katasztrófa filmbe illő volt. Az árva szúnyogok támadásáról még nem forgattak filmet, mi elkezdhettük volna az anyag gyűjtést. A hófehér hajó minden pontján szúnyogok napoztak. Elzavarni nem lehetett őket. Mint mondottam, barátságos, ragaszkodó jószágok voltak. Egy órába telt, hogy a Balaton közepén, a fellelhető összes segédeszközzel megszabaduljunk tőlük, valamint a neonzöld hagyatékuktól.


Délelőtt már Badacsony felé ringatóztunk. Szél megint nem sok támogatott minket, de 3 órakor már a badacsonyi kikötőben álltunk. Célszerű felhívni kikötés előtt a kikötőmestereket hogy biztosítva legyen a helyünk a kikötőben. Az árak minden mahart kikötben fixek. Mágneskártyával használhatjuk a kikötő mellékhelységeit, mosdóit. Badacsonyban természetesen a borospincéket érdemes felkeresni. Mi interneten kerestünk borkóstolót, és végül Szeremley borokat kóstoltunk a gyönyörű kilátással a badacsonyi borvidékre.  A kóstolót zárva viharos időben sétáltunk vissza a kikötőbe.


Másnap, kicsit mámorosan Szigliget volt célunk. A kihajózást követően lehorgonyoztunk a badacsonyi hegyek előtt. A hajó remek felszereltsége, a hátul lenyíló „ministég”  lehetősvé tette hogy a Balaton közepén strandolhassunk. Szigligeten ismét zökkenőmentesen köthettünk ki a kikötőmester segítségével. Természetesen elsődleges uticélunk a vár volt, a kikötőből 4 km-es sétát tettünk meg a várig, ami sajnos 7 órakor bezárt. Nagy elkeseredésünkben a visszaúton egy borospincébe, nevezetesen a Púpos Pincébe tértünk be ahol családias környezetben kóstolhattuk a finomabbnál-finomabb borokat.

Folyt.köv.....
 

 

 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás