notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Vagyonadó

Vissza a topikokhoz

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!

admin | 2010-01-28 10:25 Vitorlás részére

A vagyonadó lakóingatlanokra vonatkozó részét törölte el az AB, a vizi járművekre, légi járművekre és nagy teljesítményű autókra vonatkozóan hatályban marad, azokat nem kifogásolták...

Vitorlás | 2010-01-27 22:26 admin részére

Most akkor nem eltörölte az Alkotmánybíróság a vagyonadót? vagy mi van?

admin | 2010-01-14 12:04

Sziasztok! Az alábbi linken olvashattok a vagyonadó jelenlegi helyzetéről:
http://www.amic.hu/vagyonado.html

mfazakas | 2010-01-03 11:15

Feltételen szükség lenne egy táblázatra, még 2010. február 20.-a előtt, amely tartalmazza az ismert hajómodellek névleges vitorlafelületét:
Az adóbevallásban szerepeltetni kell a 25 m2 névleges vitorlafelületnél nagyobb vitorlásokat. Ez az adat nem szerepel a hajólevélben és egyes modellekkel kapcsoltban igen eltérő adatok találhatók az interneten. Fontos, hogy a névleges vitorlafelület sokkal kisebb lehet a hajón található vitorlák felületénél (például egy hátszél vitorla esetén), így lehetséges, hogy egy ilyen táblázat nélkül sokan fizetnének feleslegesen, vagy az előírtnál több adót. A vonatkozó rendelet szerint a névleges vitorlafelület a vitorlarögzítésre szolgáló pontok között kifeszíthető felület, amely szerintem házilag, különösen télen az íróasztal mellől nehezen meghatározható. A Felügyeletnél úgy tájékozattak, hogy a Rebel seaskip-ünk névleges vitorla felülete 21,2 m2, így nekünk adót nem kell fizetnünk. Azonban úgy gondolom, hogy sok vitorlás társunk szokásosan az utolsó pillanatban próbálja majd elkészíteni az adóbevallását és szüksége lesz erre az adatra.

Üdvözlettel
1

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!


IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás