notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Vitorlás versenyek szabályai

Vissza a topikokhoz

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!

Max | 2009-12-07 20:55

Ha már a Kékszalagnál tartunk, a hajókat is át kellene vizsgálni, elég rémisztő, amikor éjjel, sötétben mindenféle világítás nélkül húznak el mellettünk nem kicsi hajók.
Ilyen körülmények között teljesen megértem Detre Diat, hogy nem folytatta az idei Kékszalagot szörffel.

kapitány | 2009-12-07 20:53 Kékszalag részére

Támogatom! Nem egyszer találkoztam a vizen, verseny közben olyan "vitorlázóval", akinek fogalma nem volt a versenyszabályokról. hogy is várhatnánk el egy normális bójavételt, vagy kérhetnénk belső helyet, ha még egy alap backboard-steierboard találkozónál is a stájjerbordos óbégat...

Kékszalag | 2009-12-07 20:03 Vitorlás részére

Az a baj, hogy ma Magyarországon bárki versenyezhet. Én ezt is vizsgához kötném, ami a versenyszabályzatból és az alapvető életbenmaradásról szólna. Tiszta hülyeség, hogy veszel mondjuk egy B295 nevú otromba, vitorlásnak nevezett csúfságot, és beállsz mondjuk a Kékszalag vagy a Pünkösdi Regatta rajtjára. És ha a Liberák esetleg külön is rajtolnak, azért van esélyed, hogy összetörj vagy zavarj esélyes hajókat.

Vagy, mondjuk a Kékszalag éjjele. Lecsap egy vihar. Mit csinálj?! Alapvető, hogy legyen nálad a zsebedben vízhatlan zseblámpa meg vízhatlan tokban telefon, ha beesel, legyen esélyed a túlélésre. Én azt is csodálom, hogy nincs több komoly baj! Szerintem el fog jönni az idő, amikor a versenyzést is vizsgához kötik. Nem kell bonyolult és drága vizsga, csak egy pár dolgot azért tudjon aki odaáll egy vitorlás verseny rajtjához!

Matyi | 2009-05-26 15:06 RusselCoutts részére

Az észrevétel jogos. Nem mindig a sokat kiabáló hajó a menő...Nagyon sok vitorlázósa ráférne a szabályzat átnyálazása. Még ha nem is űzi nagyon komolyan ezt a sportot, akkor is.
Ehhez annyit fűzök hozzá, hogy pl itthon az óvás eléggé "baráti" alapon megy.Áh, nem óvom ki mert mit fog szólni a parton a cimbi...Sztem ez rossz. Külföldi versenyen azért is kióvhat a zsűri, ha veled szemben szabálytalankodtak de te nem adtad be az óvást. Igenis álljunk ki az igazunkért.

RusselCoutts | 2009-05-21 23:53

Rájöttem, hogy sokszor annak van elsőbbsége, aki hangosabban kiabál. Valszeg azért, mert fogalma sincs mit kell tenni. Pedig azért legalább versenyre jó lenne tudni. Ha nem tudod maradj jobb csapáson. Heh

Vitorlás | 2009-02-07 17:17

Vitassuk meg, ki hogyan értelmezi a versenyszabályzatot? Adott estek vitafóruma.
1

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!


IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás