notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

World Press Photo Kiállítás

2018 Szeptember 20.


Az év eseményeiről készült riportfotókat évtizedeken át a Néprajzi Múzeum fennkölt, huszonnégy méter magas aulájában, Lotz Károly monumentális mennyezeti freskója alatt láthatta a közönség. Lotz Károly allegórikus freskóján, Justitia diadalát ábrázoló alakja mellett láthattuk a Bűn, az Igazság, a Béke, a Megtorlás csoportjait, csakúgy mint alant a képeken, a kiállításon.


World Press Photo Kiállítás

A Néprajzi Múzeum bezárt és a kiállítás az egykori kuriából, a Kossuth térről, az 1948-as népképviseleti országgyűlés felső házába, a Múzeum körúti Magyar Nemzeti Múzeumba “költözött”. Köztudott, hogy a Nemzeti Múzeum milyen jelentős szerepet játszott a magyar történelemben. Történeti fényképtára, fotóarchivuma, egyike a legjelentősebbeknek az országban. Ezért is érezik úgy a szervezők, hogy a World Press Photo kiállítás új otthonra lelt a jelenkori történelmünk bemutatásával.

 


Az új helyszín bevezetése és megismertetése érdekében gazdagítják a látogatói élményt: először Magyarországon, a World Press Photo „Digital Storytelling” verseny eredménye is látható, amely a digitális média évek óta nélkülözhetetlen műfaja. 

 

 


KISÉRŐ PROGRAMOK: 


World Press Photo Digital Storytelling, a World Press Photo dokumentarista és multimédia versenyének nyertes filmjei.
25 év legszebb magyar természetfotói, amely a NaturArt jubileumi kisérő kiállítása


A Magyar Nemzeti Múzeum ablakot nyit a világra, az elmúlt év legfontosabb riportképein és dokumentarista filmjein keresztül. A kiállítás jelentősége több mint egy kiemelkedő vizuális élmény, megtekintve a látogató jobban megérti, hogy mi zajlik körülöttünk a világban. A kiállítás 161 képét a nemzetközi zsűri 73,044 fotóból válogatta Amszterdamban. Ezt a hatalmas képanyagot 125 országból 4,548 fotográfus küldte el nyolc különböző kategóriában. Az évente megrendezett kiállítás egyaránt fontos része a nemzetközi és a magyar kulturális életnek. A kiállítás a világ 45 országában 100 helyszínén látható, és több mint négymillióan látogatják. A World Press Photo kiállítás 41. éve folyamatosan jelen van Budapesten. A kiállítás szervezője már huszonnyolcadik éve a Herald. Felelős szervezője Révész Tamás, aki korábban többszörös zsűritagja és díjazottja is volt a pályázatnak.


IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás