notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Mit csinálj Badacsonyban, ha nincs szezon? És ha az van?

 

Balatoni étterem
szálloda

Mit csinálj Badacsonyban, ha nincs szezon? És ha az van?

hirdetes

Mondhatnám semmit, mivel első látásra ez volt az érzésünk, amikor Badacsonyba érkeztünk, pedig már június volt. A törekvés, mely szerint a Balaton 4 évszakos nyaralóhely, nem látszott elsőre. Legalábbis az Alsóörs – Tihany vidékhez szokott szemünknek. Mégis, nagyon élveztük ezt a korai Badacsonyt.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mondhatnám semmit, mivel első látásra ez volt az érzésünk, amikor Badacsonyba érkeztünk, pedig már június volt. A törekvés, mely szerint a Balaton 4 évszakos nyaralóhely, nem látszott elsőre. Legalábbis az Alsóörs – Tihany vidékhez szokott szemünknek. Még

Hol van itt a 12 hónapos Balaton

Füreden már rengeteg hely 12 hónapos nyitvatartással dolgozik. A város nyaralós részén, a Zákonyi sétányon kezdődött el legkorábban a nyitás, a Silver udvarban sok bérlő számára feltétel is volt, hogy nyitva kell lennie télen is, ha megéri, ha nem. Bár Siófok sokkal nagyobb város, ha elmegyek télen az Azúrba vagy a Residence, leginkább csak a hotelt a téli Balatont és a wellnesst élvezem, a Petőfi Sétány üresen kong. Ezzel szemben Északon már elindult valami. Először sikk lett lejárni ősszel, majd télen is a Karolinába, a Cocomo is tart téli bulikat, hírességekkel, sztárokkal. Nyitva volt idén már a Pazar, a Kedves cukrászda is, egy meleg téli, kora tavaszi napon a sétány üzletei is. Balatonfüred elkezdte, mint oly sok mindent mostanság a Balton parton. Keszthely és Siófok sokáig versenyzett a Balaton fővárosa címért, de me mindketten csak loholnak Füred után. Aztán mindez szépen elkezdett kiterjedni. Alsóörsön nyitva a van egész évben a Marina étterme, sőt maga a Marina is, hiszen forgatják a hajók körül a vizet, nem veszik ki őket, tehát ha épp nincs befagyva a Balaton, akár szilveszterkor is vitorlázhat a tulajdonos. A Part Cafe is 12 hónapos, az Uzinger fröccsterasz is legalább 10. 

 

 

Thomay Pince Badacsony

 

Badacsony tetején a Thomay pince, ahová már út is alig vezet. Június elején nyitva sem volt...

 

 

Badacsonyba érkezvén azonban néma csend fogadott bennünket, pedig szép nyári nap volt. A Villa Pátzay Borhotelben foglalatunk szobát. Bookingon keresztül, de azt nem néztük meg, hogy a szobát csak 3-tól lehet elfoglalni. Motorral érkeztünk, az út utolsó 300 métere, fent a hegyen hatalmas küszködést okozott két keréken. Kövekből kirakott igazi hegyi utacska, ez a Bogyay Lajos út. Erre kell menni A Laposa pince, a Málik pince és a Thomay pincészet felé is, voltam már erre autóval, de úgy nem volt ennyire problémás. Bár Málikhoz autóval sem tudtam bejutni anno, ott már annyira rossz az út, a bora pedig nagyon jó. Nagy küzdelem árán eljutottunk hát a Borhotelhez, mert valahogy a Pátzay villa nevet nem írja a Google térkép, így sokan mások sem. Soha nem tudok kibújni a bőrömből, marketinges vagyok, imádom a vendéglátás és turizmus marketinget, ez rögtön szemet szúrt. Ezek szerint a hotel nem kezeli Google-ös oldalát. De igazából szinte nulla a marketingje, azon hotelek közé tartozik, aki rábízza magát a szállásfoglaló rendszerekre, majd megtöltik azok a szobákat. Ha beírod a keresőbe a Badacsony Borhotel, vagy a Villa Pátzay nevet, az első oldalon nem is találod meg a hotel saját weboldalát, csak azokat akik foglalkoznak vele. Jó sokat veszthet ezen a hotel, gondoltam, amint éppen csengettem. Egyszer, kétszer, háromszor, semmi. Ja, hogy 3-tól lehet elfoglalni a szobát. Az ajtóra felírt számon sem vette fel senki, így viszaindultunk motorral ebédelni, valahova, ahol még nem voltunk. Így jutottunk el a Csókafészek étterembe, melyről szintén írtunk. 

 

Csókafészek étterem


Kilátás a Csókafészek étteremből a Badacsonyra


2018. június 10.

Népszerű helyek a közelben

a
Köszönjük az értékelésed!
Kérjük, jelentkezz be az értékeléshez!
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás