notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Gödöllő - egy nem tősgyökeres gödöllői szemével

 

érdekességek

Gödöllő - egy nem tősgyökeres gödöllői szemével

hirdetes

30 év után nem könnyű váltani: legyen ez egy munkahely, egy házasság, vagy egy lakóhely. Azonban ha megvan az elhatározás, és úgy érezzük, ez most a legjobb, akkor miért is ne lépnénk meg? Nézzük hát, milyen 30 Budapesten töltött év után Gödöllőn!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gödöllő

30 év Budapesten

 

Annak is a peremén, méghozzá Óbudán. Ott, ahol sokszor jellemző az emberekre a végletesség (gondolkodás szempontjából): vagy panelban laksz, és semmire sem futja, vagy fent a hegyen, és bizonyára kőgazdag vagy. Pedig ez nem így van, egyik sem. Sok a panel, ez tény, és a Faluháznak nevezett monstrum sem segít a panorámán, ellenben rengetegen laknak téglából épült lakásokban, vagy új építésű lakóparkokban. Akik meg fent élnek a hegyen, azok sem mind milliomosok. Sőt! 

 

Óbuda lakosságát tekintve szinte egyezik a mai Gödöllővel, megközelítőleg mindkettő 40.000 lakost számlál (valamivel kevesebb a szám, de ez ugye folyton változik). Amikor úgy döntöttem, hogy következzék a nagy váltás, először még Kistarcsát céloztam meg, de rövid úton kiderült, hogy Gödöllő lesz a nyerő. Legalább is egyelőre. 

És hogy miért? Lássuk! 

 

 

Panel – mint a fotón látszik a háttérben – itt is van, de nem ez a jellemző. Gödöllő központnak számít a környék kisebb városait, községeit, falvait tekintve, és ez igaz mind infrastrukturálisan, mind kulturálisan. Természetesen ezzel lehetne vitatkozni (és később fogok is), de most először csak a pozitívumokat vegyük sorra.

 

1., Agglomerációs település, vagyis elég hamar, 20 perc autókázás vagy HÉV-ezés után elérünk Budapest határáig, onnantól pedig már lehet menni bármerre egészen nyugodtan. A gödöllői HÉV-et mellesleg mostanában gondolták összekötni a budapesti 2-es metróval (erről bővebben itt olvashattok: http://www.lobu.hu/uj-hev-utvonal-budapesten.html), ezzel is segítvén az ingázókat, ugyanis innen sokan járnak a fővárosba dolgozni. 

 

2., Nyugodt, csendesnek mondható, ami egy kellemes, visszafogott élethez szükséges, az itt mind megvan; gondolok itt bevásárlási lehetőségekre, mozira, kulturális sétákra, múzeumra, és bármi hasonlóra.

 

3., Gyönyörű épületeket tudhat magáénak, kezdve a Grassalkovich-kastéllyal (Gödöllői Királyi Kastély), folytatva az Erzsébet Királyné Szállodával, vagy akár a Szent István Egyetemmel. És ez még csak a kezdet, hiszen a posztmodern Szentháromság Templom, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika, az egyre szebb Szabadság tér, és a MÜZA is szorosan ott van az élvonalban.

 

 


2017. november 21.

Népszerű helyek a közelben

a
Köszönjük az értékelésed!
Kérjük, jelentkezz be az értékeléshez!
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás