notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Gödöllő - egy nem tősgyökeres gödöllői szemével

 

érdekességek

Gödöllő - egy nem tősgyökeres gödöllői szemével

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gödöllő

Gödöllő - közel s távol Budapesttől

Vannak-e hátrányok Gödöllőn?

 

Vannak, persze, hogy ne lennének? Sokszor idegesítő egy nagyvárosi életből kiszokófélben lévő ember számára, ha itt nincs éjjel-nappali bolt, számtalan szórakozóhely, az ügyeletes orvossal is akadnak gondok (hát még a fogorvossal, erről sokáig tudnék mesélni...), hogy a legtovább nyitva tartó üzlet is legkésőbb 22:00-kor bezár, hogy a választék a ruha- és az élelmiszerboltokban koránt sem olyan, mint Budapesten, de… ez már csak ilyen. 

 

 

Azt gondolom, mindenre lehet jót és rosszat is mondani: amint Pestre, úgy Gödöllőre is. Lenne mit fejleszteni mindkettőn, lehetne jobban és jobb helyre adni/beosztani a pénzeket, de itt most nem ez a lényeg. Hanem az, hogy például a gyerek egy olyan óvodába járhat, ami nem az egyik legjobb, hanem a városban A legjobb, hogy olyan iskolába írathattam be a másikat, ami nem csak Gödöllőn nagy szám, de országos szinten is a jók közt szerepel minden évben, és hogy amilyen nagynak számít Gödöllő a szomszédokhoz, környékbeliekhez képest (Isaszeg, Kerepes vagy éppen Szada), olyan kicsi valójában. 

 

38.000-40.000 fő nem olyan sok, ha azt vesszük, hisz Budapest egy peremkerületét teszi csak ki ugye (Óbuda). Mégis, ha valaki a fővárosból költözik ide, és tényleg akarja is, nem csak muszájból jön, az könnyen megszeretheti és megszokhatja ezt a várost, mely valahol félúton maradt a valamikori kisváros és a fejlett nagyváros közt. Nekem tetszik ez a nyugalom, ami 30 év Pest után igenis annak számít, és tetszik az a kettősség is, hogy a városközpontban (mely amúgy igen kicsi) mégis ott a nyüzsgés és az élet. Más, mint a főváros, ez kétségtelen, de jó. 

 

 

 


2017. november 21.

Népszerű helyek a közelben

a
Köszönjük az értékelésed!
Kérjük, jelentkezz be az értékeléshez!
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás