notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Szent Márton templom Isaszeg

Isaszeg

Vidék / Látnivaló

 
Összesített pontszám
65 /100
Élménytérkép értékelése
ár/érték arány:
Még nincs értékelve
élményfaktor:
60%
megközelíthetőség:
70%
Olvasók értékelése
ár/érték arány:
Még nincs értékelve
élményfaktor:
Még nincs értékelve
megközelíthetőség:
Még nincs értékelve
Közösségi értékelés
Tripadvisor:
Még nincs értékelve
Facebook:
Még nincs értékelve
Google:
Még nincs értékelve
Foursqare:
Még nincs értékelve


Szent Márton templom

A XII. században épült román stílusban a Szent Márton tiszteletére szentelt öregtemplom. Az épületet a XV. században gótikus, a XVIII. században pedig barokk stílusban átalakították.
A műemlék templom oldalától gyönyörű szép kilátás nyílik a környező dombokra, és az 1937-ben épült az új római katolikus templomra.

Szent Márton templom Isaszeg

Isaszeg kis településén már messziről láthatjuk a dombtetőn lévő templomot, amely a város egyik ékessége. A templom igen gazdag történelmi múlttal rendelkezik, amely egészen Szent István koráig nyúlik vissza. Utánajártunk a templom történetének részleteinek. 


Élménytérkép olvasói

Google

Tripadvisor


Még nem érkezett látogatói hozzászólás.

Értékelés időpontja: 5 hónapja
Érdekes templom, mely magán viseli a különböző régi építészeti stílusjegyeket a XIII. századtól kezdve.

Értékelés időpontja: egy éve
A falu (város) dnyi peremén, a Templom u. végén, dombon áll a temető mellett Szt. Mártonnak szentelve. Keletelt, támpilléres, nyolcszögű toronnyal. Az eredeti 12. sz végi rotundát a 13. században bővitették, majd a 15. sz-ban gótikus templom épült a helyére. (Szerintem több szakaszban) A hódoltság után barokkos helyreállítással kapta mai formáját. Nyi homlokzat tengelyében négyzet alapon nyolcszögű torony négykaréjos mérművű körablakkal. A barokk toronysisak zsindellyel fedett. A torony és a hajó nyugati végének a rézsútos támpillérei középkoriak. A hajó 2. támpillére is 45 fokos szöget zár a fallal, valószínűleg az jelöli a hajó eredeti hosszát.) A többi támpillér barokk kori. A déli oldalon újra kibontott ajtók, a nyugati faragott kő kerete gótikus , a keletebbi egyszerűbb reneszánsz keretű. Mindkettőnek csak fele szabad, mert a későbbi támpillérek részben eltakarják. A félkörű szentély déli és északi oldalán félköríves oldalkápolnák."

Értékelés időpontja: 7 hónapja
Szép régi műemlék templom, gyönyörű helyen, kiváló akusztikával.

Értékelés időpontja: egy éve
„Egyetlen homlokzat előtti torony, négyszögű alépítménnyel, nyolcszögletes toronytörzs, két emeletet elválasztó egyszerű övpárkánnyal. Az első emeleten négykaréjos mérművű körablak, a legfelső emelet négy oldalán lapos, kosáríves ablakok. Egyszerű, barokk, törtvonalú zsindellyel fedett sisak. A torony és a hajó nyugati végének sarkain a rézsútos támpillérek középkoriak. A hajó és a félköríves szentély többi támpillére barokk kori. A déli falon befalazott ajtó faragott kő kerete bemélyített háromszögekből alkotott díszítésekkel. Ennek csak a fele látható, mert az egyik barokk támpillér részben eltakarja. A szentély felőli következő támpillér pedig egy másik faragott kőkeretes kapunyílást takar el részben. Ennek kerete azonban egyszerű, díszítés nélküli. Déli oldalon a sekrestye, keleti és nyugati falán barokk, kőkeretes ablak. A félkörű szentély déli és északi oldalán félköríves oldalkápolnák. Az egész templom zsindelyfedésű. A torony alatti belső bejárat barokk, kőkeretes."

Értékelés időpontja: 11 hónapja
Ssjnos belülröl nem láthattuk, kivulröl gyönyörü.

hirdetes
2117 Isaszeg, Marcsányi u.
(06 28) 493 010

Legfrisebb cikkeink


Róma fő nevezetességei hasznos tippekkel

„Minden út Rómába vezet.”-tartja a mondás, nos most a miénk is oda vezetett. Napfény, színek, ízek, történelem és sok-sok kincs, ha csak öt dolgot kellene kiemelnünk az örök város pompájából a Colosseumon, Vatikánon, és Trevi-kúton túl. De nézzük is az élménybeszámolót, azaz, hogy miért érdemes nemcsak szeretni Rómát, hanem meg is látogatni!

Ide érdemes kitérni - Nógrádi vár

Szlovákiába menet pillantottuk meg a Nógrádi vár tábláját először. Sokat nem hallottunk még róla, így kicsit utánanéztem és úgy döntöttünk hazaféle mindenképp megállunk megnézni. Nem csalódtunk a döntésben!

Romantika a Bakonyban

Csak néhány romantikus napra vágytunk kettesben az év eleji hajrá után. Olyan helyre akartunk menni, ahol 1) ki sem kell mozdulnunk a hotelből, 2) ahol még nem jártunk. Mindkettő összejött. Az ajkai Kristály Hotelben töltöttünk 3 romantikus napot, és minden pillanatát imádtuk.

Szamos Marcipán Múzeum

A szamosi Marcipán Múzeum vagyis a Szamos Marcipán név nemzetközileg is elismert márkává vált. Szentendre egyik leghíresebb cukrászdája és vállalkozása már 1935 óta, ahová a turisták is szívesen ellátogatnak. 

Csillagok Háborúja kiállítás Budapest 2019

A Star Wars rajongók már biztosan izgatottan várják a legújabb epizód bemutatóját, a Skywalker korát, ami egyben a Skywalker Saga befejező része is lesz. De biztosan azt is tudják, hogy idén ünnepeljük az első Star Wars film magyarországi bemutatójának 40. évfordulóját is, melynek apropóján egy nagyszabású gyűjtői kiállítást szerveztek a budapesti Bálna...

Mátraverebély-Szentkút csodavizéből ittunk – Érdemes megkóstolnod neked is!

Kevesen gondolnák, hogy Budapesttől alig egyórás autóútra található egy olyan hely, ahol nem mindennapi csodák történtek – olyanok, amikre még az orvosok is keresték a válaszokat, de nem találták. Én legutóbb 9-10 éve jártam ezen a helyen, most hétvégén viszont úgy döntöttem, hogy újra ellátogatok ide. Nem bántam meg, mostani cikkemben elmondom, miért érdemes...


Népszerű helyek a közelben

Honvéd-emlékmű, Isaszeg

Honvéd-emlékmű, Isaszeg

Isaszeg, Szobor-hegy

Még nincs értékelve

Pogonyi Cukrászda

Pogonyi Cukrászda

Rákóczi utca 4.

72%

Erdei Faház Isaszeg

Erdei Faház Isaszeg

Felső erdő út /2

Még nincs értékelve

ALICE Kávézó

ALICE Kávézó

Rózsa u. 14.

93%

Gödöllői Arborétum

Gödöllői Arborétum

Isaszegi út 164

Még nincs értékelve

Gödöllői Arborétum

Gödöllői Arborétum

Isaszegi út 164.

Még nincs értékelve

Méhészeti Gyűjtemény

Méhészeti Gyűjtemény

Isaszegi út

81%

Gödöllői repülőtér

Gödöllői repülőtér

Repülőtéri út

75%

Önkiszolgáló kutyamosó

Önkiszolgáló kutyamosó

Thököly Imre 20.

83%

Szent István Egyetem Botanikus Kert

Szent István Egyetem Botanikus Kert

Páter Károly u. 1

86%

a

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük, jelentkezz be az értékeléshez!
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás