Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Ezeréves határ

Popoiu

Vidék / Látnivaló

 
Összesített pontszám
94 /100
Élménytérkép értékelése
ár/érték arány:
100%
élményfaktor:
100%
megközelíthetőség:
80%
Olvasók értékelése
ár/érték arány:
100%
élményfaktor:
100%
megközelíthetőség:
83%
Közösségi értékelés
Tripadvisor:
Még nincs értékelve
Facebook:
Még nincs értékelve
Google:
Még nincs értékelve
Foursqare:
Még nincs értékelve


Ezeréves határ

Gyimes határában látható az Osztrák–Magyar Monarchia egykori határának a határkövei. Szintén itt található a Monarchia egykori legkeletibb vasúti őrháza, valamint a Rákóczi-vár romjai.

Ezeréves határ

Ismét egy kis részletet mutatok be nektek erdélyi túránkból, mostani cikkünkben a történelmi Magyarország ezeréves határáról ejtünk szót. Felemás érzések kerítettek itt magukba, egyrészt maga a hely csodálatos, a táj szinte megszólal, viszont ott volt bennünk az a nagyon rossz érzés, mely szerint ez már nem a miénk, elvették tőlünk igazságtalanul…


Élménytérkép olvasói

Google

Tripadvisor


Egyszer minden magyarnak el kell mennie ide :)Értékelés időpontja: egy hónapja
"A Gyimesi-hágón áthaladva a Csángóföld következik. Gyimesbükknél található az ezeréves határ, ott ér véget az ország, melyet István király Mária kegyeibe ajánlott. A romokon felkapaszkodva, a havasok völgyeiben kanyargó Tatros folyó mesebeli vargabetűket leírva öleli körbe a határdombot. A Gyimes vidéke Csíkszeredától keletre közelíthető meg a 12A országuton. A mintegy 30 km hosszú szakaszon nem csak a gyönyörű tájat csodálhatja a turista, de egyedülálló látványnak számítanak a patakvölgyek kis szórványtelepülései, a porták kialakítása, az építkezés formája, a ma is egységes népi kultúra, viselet, szokások, zene és tánc. Tulajdonképpen a Tatros folyó felső vízgyűjtő területét foglalja magába a vidék. Lakói a római katolikus vallású gyimesi csángók, a székelység egyik sajátos etnikai csoportja."

Értékelés időpontja: egy hónapja
Majdnem átmásztam a kerítésen, mikor észrevettem, hogy a vasút alatt át lehet menni! 😂😜 ...amúgy szép! ;)

Értékelés időpontja: 2 hónapja
Érdemes meglátogatni, Rákóczi várromba felmászni.

Értékelés időpontja: 7 hónapja
A képeken elég megnézni szerintem elég messze van és az út nem éri meg a látványt, az eredeti határidőhöz meg van egy 30 perces séta hegynek felfelé mindez egy darab kő megtekintésért.

Értékelés időpontja: 7 hónapja
A környék rendezettsége és tisztasága kívánnivalót hagy maga után.

hirdetes
607209 Gyimes,
hirdetes

Legfrisebb cikkeink


Café Frei

Ma már szinte mindenkinek van egy ismerőse, aki imádja a Café Freit. Nem véletlen, hiszen a kávézó különlegessége a termékválasztékban rejlik, amely betekintést enged a világ számos kávé hagyományába. Most Gödöllőn látogattuk meg a Café Freit, lássuk tapasztalatainkat!

Zoo Café

A Zoo Café Budapest szívében egy igazán új megközelítés az állatok közelségét illetően. Kávézás közben különféle állatokat ismerhetünk meg és simogathatunk. A kávézó igen népszerű hely, ahova nehéz bejutni, ha nem foglalsz asztalt. Nekünk mégis sikerült! 

Hai Nam Pho

Budapesten több vietnámi éttermet is találunk, ahol a fő fogás a pho leves. Nem mindegy azonban melyik éttermet választjuk, hiszen nem mindegyik helyen tartják az autentikus ízvilágot. A Hai Nam Pho Bistro az a hely, ahol biztosak lehetünk az eredeti ízvilágban. De miért? 

Mentőmúzeum

Tudtátok, hogy az Országos Mentőszolgálat épületében van egy mentőmúzeum? Én sem. A Kresz Géza Mentőmúzeum több, mint 100 éve nyitva áll a látogatók előtt, ahol megismerhetik a mentők egyesületének fejlődését és azokat az eszközöket, amelyek egykor forradalmi technológiának számítottak. Érdekes, és egyben szívet melengető kiállítás tárult elénk. 

Happy Day Cafe

Gödöllőn találunk pár éttermet, pizzériát, de talán olyan stílusú és hangulatú helyet, mint a Happy Day Cafe nem. Biztos lesz olyan, akinek nem jön be ez a laza stílus, extra konyhával, de nekünk mindenképp bejött. Nézzük, mit tapasztaltunk a Happyben. 

Cardan Pizzeria Pub

Ráckeve városa a Duna-parton található, Budapesttől nem messze, ahol teljes nyugalomban kapcsolódhatunk ki. A város bár nem nagy, mégis érdemes meglátogatni és felfedezni a környéket. Látogatásunkkor felfedeztük a település egyik legkellemesebb éttermét is, a Cadran Pizzéria és Pub-ot. Nézzük, milyen tapasztalataink voltak. 


Népszerű helyek a közelben

Gyilkos-tó

Gyilkos-tó

Hagymás-hegység, Hargita megye, Erdély

91%

Parajdi sóbánya

Parajdi sóbánya

Strada Minei 44

83%

Tündérek völgye

Tündérek völgye

Porumbacu de Sus

83%

Vajdahunyadi vár

Vajdahunyadi vár

Strada Castelului 1-3

83%

Báthori Várkastély és Panoptikum

Báthori Várkastély és Panoptikum

Vár u. 1

Még nincs értékelve

Erdőspuszták, Debrecen

Erdőspuszták, Debrecen

Erdőspuszták

100%

Erdőspuszta Club Hotel

Erdőspuszta Club Hotel

Diószegi - Panoráma út kereszteződése

89%

a

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük, jelentkezz be az értékeléshez!
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás